First week

Eerste week zit er al weer op. En al zoveel nieuwe dingen gezien, geleerd en meegemaakt. 

 

Alles gaat anders hier dan thuis, en dat is best even wennen. Maar het gaat steeds beter, ik probeer mijn weg een beetje te vinden in de familie. Je bent onderdeel van... maar je wilt ze ook tijd met het gezin geven. En dat is lastig, ik woon hier natuurlijk ook gewoon.

 

Waar ik het meest moeite mee heb is denk ik de taal. Ik was op school namelijk niet de beste in Engels, eerder een van de slechtsten. Nu ik hier zit gaat het steeds beter. Ik kan gewoon een gesprek voeren, alleen is mijn woordenschat een beetje beperkt. En dat frustreert mij enorm, soms word ik er gewoon chagrijnig van. Dan wil ik iets zeggen en dan weet ik niet wat het in het Engels is, terwijl ik tijdens deze blog de helft van de woorden eerst in het Engels schrijf, omdat ik nu al veel in het Engels denk.

 

Maar het gaat goed komen! Gisteren heb ik een test gemaakt, om mijn niveau te bepalen. Ik ga namelijk iets meer dan een half jaar Engelse les volgen. 2 ochtenden in de week op het Cambridge Regional College. En die test was eigenlijk best makkelijk, dus dat geeft hoop. Ik ben een perfectionist en wil alles gelijk goed kunnen. Het is helemaal niet erg om in je eerste weken nog niet alles goed te kunnen, dat zeggen ze hier ook steeds. Alleen ik wil het wel graag goed kunnen en zo snel mogelijk! Dat word dus aan het werk. Als het goed is begin ik 18 september en heb ik hopelijk eind mei mijn diploma/certificaat. 

 

Met ups en Downs, zo kan ik deze week het beste omschrijven. De kinderen moeten erg wennen. Dit zal waarschijnlijk komen door alle veranderingen van de afgelopen tijd. De vakantie afgelopen en ze moeten weer naar school, een jaar hoger. En dan ook nog een nieuwe au pair, die niet eens weet dat je in Engeland trousers zegt ipv pants.. Het is allemaal niet makkelijk. En dat merk ik natuurlijk. We starten vandaag weer met volle moed aan een nieuwe week, die vast veel beter zal verlopen. 

 

Trouwens vandaag pas de eerste regenachtige dag! Gewoon nog geen regen gehad (als ik buiten was) en dat voor Engeland.. Ik kan mij geen betere start wensen, qua weer.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0