'Way of life'

Mijn hobby is niet gewoon maar een hobby, dat is bijna een manier van leven.

In de winter gaat het nog wel maar zo vanaf april tot eind september moeten wij vol aan de bak. En zeker dit jaar! 

 

Ik speel al 12 jaar trompet bij Showband Urk, en deze zomer gaan wij voor het eerst naar het WMC. Eerlijk gezegd zag ik het eerst niet zitten, het is toch een hobby en ik wil er niet meer als 3 avonden per week instoppen. Maar nu het dichterbij komt is het toch wel heel spannend en staat mijn hele week in teken van de Showband.

 

Veel mensen begrijpen dit niet, als je voetbalt mag je wel 3 keer per week trainen. Maar als je op de showband zit is het al snel overdreven. Op dit moment is het inderdaad veel, maar na het WMC wordt het weer minder. 

 

Meedoen is belangrijker dan winnen, maar ik ga niet heen om niet eerste te worden. Alles gaan we er aan doen om kampioen te worden, natuurlijk zijn we realistisch we kunnen ook veel lager eindigen maar daar gaan we niet van uit. Als je met dat idee aan de wedstrijd begint wordt het sws niets. En mijn doel is natuurlijk om op een hoogte punt (voorlopig) te stoppen, het WMC is namelijk mijn laatste optreden voor het komende jaar.

 

Soms loop ik ook wel te klagen, niet 1 vereniging is perfect. Maar als we dan naar een belangrijk concours, taptoe of parade toewerken voelt het altijd als 1 familie met 1 doel. Soms verliezen we het familie gevoel een beetje, maar als we moeten samenwerken of er gebeurt iets. Weten we elkaar altijd te vinden. 

 

De showband is vrijwillig maar niet vrijblijvend. En dat is iets wat je je echt moet realiseren als je erop gaat. Maar welke 'familie' mist je zo erg als je een keer er niet bent... Iedereen is belangrijk in de band, niemand kan gemist worden.

 

Mijn zusje speelt bij het Jeugdkorps en mijn broertje zit inmiddels bij de startgroep. Trots ben ik als grote zus als ik ze zie lopen met hun trompet. Het jeugdkorps doet zeker niet onder aan het Jachthoornkorps, ze zijn echt heel goed geworden. 

 

Maar eerst het WMC! korpsen over de hele wereld komen 1 keer in de 4 jaar naar Kerkrade om zich daar van hun beste kant te laten zien. De olympische spelen onder de muziek noemen ze het, en wij als Showband Urk mogen daar naartoe.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Elles (donderdag, 27 juli 2017 08:43)

    Gaaf Jante succes! En vooral ook veel plezier!