School

 

Mijn tijd op de middelbare school kan ik niet omschrijven als de leukste tijd van mijn leven. Ik moest heel hard werken/leren om hoge cijfers te halen, vaak kreeg ik een black-out tijdens de repetities en was alles voor niets. Daarom maakte ik mijn werkstukken zo goed mogelijk, zodat ik daar hoge cijfers op haalde, dit ter compensatie van mijn repetities die ik vervolgens weer verknalde. Ik heb uiteindelijk met veel moeite mijn TL-diploma gehaald, wel met vijven en zessen, maar ik heb hem!! Tja wat je dan alleen nog moet leren is om trots te zijn, ik had natuurlijk liever een cijferlijst met tienen.

 

Vaak hoor(de) ik als ik vertelde welk niveau ik had gedaan de opmerking, dan heb je zeker achten en negens op je cijferlijst staan. En wat zeg je dan.. nee, ik heb zessen maar ik heb er echt heel erg mijn best voor gedaan. Klinkt wel een beetje dom vind je ook niet? En ik had misschien die achten en negens op mijn cijferlijst kunnen hebben, het kwam er alleen op het juiste moment niet uit. Te veel druk, stress of... wie zal het zeggen. Wat ik van mijzelf weet is dat ik de lat te hoog leg, en dus prestatie gericht ben. Dit werkt helaas ook vaak tegen mij, door op HET moment alles kwijt te zijn.

 

Na mijn middelbare school ging ik naar het beroepsonderwijs, een wereld van verschil. Het is waar dat school leuker wordt als je dingen leert die je interesseren. Ook had ik het gevoel niet meer aan verschillende eisen te moeten voldoen om er bij te horen. Hier kon ik zijn wie ik was, een nieuw begin. Daar heb ik dan ook maar gebruik van gemaakt. Waar ik op het vmbo mijn mond zou houden, trok ik hem op het mbo open. Pesten en genegeerd worden, dat zou me niet meer overkomen.  De dag van de diploma uitreiking van het vmbo was de laatste dag dat ik contact had met mijn schoolvriendinnen. Achteraf kun je ze daarom al geen vriendinnen noemen, maar ja achteraf.....

Ondanks dat ik het met mijzelf moeilijk had en met de situatie thuis, had ik op het mbo echt top! School was mijn uitlaat klep, de plek waar geen zorgen waren. Eigenlijk vind ik het jammer dat ik nu full-time werk en niet 1 keer in de week nog een dagje school heb. Natuurlijk kan ik nu nog een opleiding gaan doen, maar dat zal niet meer zijn als met mijn oude BA (bedrijfsadministratie) klas.