#9 Incompleet

 

Vakantie

 

Vorige week zijn wij met het gezin een midweek weggeweest naar Centerparcs. Ondanks dat het echt heel leuk was, blijft er altijd een schaduw over zulke leuke momenten heen vallen. Tijdens leuke momenten merk je dat het gezin incompleet is, en daar moeten wij mee leren leven.

 

Wat je niet hebt kun je ook niet missen. Maar ik weet hoe het is om een zusje te hebben die bijna evenoud als mij is, dus die mis ik en vooral tijdens vakanties. Ik had altijd iemand waar ik mee om kon gaan, en nu is dat anders. Ik heb natuurlijk mijn andere broertjes en zusje, maar de leeftijdsverschil is te groot of wij zijn te verschillend. Theressa is bijvoorbeeld 9 jaar jonger, later zal dit misschien minder opvallen maar nu zitten we allebei in een veel andere levensfase. Natuurlijk zet je dat gevoel wel opzij, probeer ik zoveel mogelijk met haar te ondernemen. Maar ik mis mijn andere zusje gewoon heel veel....

 

In eerste instantie zou ik niet met mijn ouders meegaan op vakantie, ik ben 2 weken geleden namelijk ook al 5 dagen in Londen geweest. Maar als je dingen meemaakt die veel invloed op het gezin hebben, in het belangrijk alles te delen. Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier, hierdoor krijg je afstand. Het gezin mag hier niet onder lijden. Door samen op vakantie te gaan kom je weer een stukje bij elkaar.

 

We hebben veel lol gehad en veel gelachen. Ook voor mijn broertjes en zusje probeer je alles zo leuk mogelijk te maken.

 

Verjaardag

 

Afgelopen zaterdag mocht ik 21 worden. Ook op mijn verjaardag is het duidelijk dat Corrie er niet is. Wij schelen 1.5 jaar op de dag af, ik ben van 22-10-1995 en Corrie 22-04-1997. Op mijn verjaardag is Corrie dus ook een beetje jarig, zo vond ze zelf. Nu is ze dus 19,5 geworden. Normaal moesten we dan Corrie feliciteren en voor haar zingen het liefst had ze ook nog cadeaus gekregen. En nu is dat niet meer... of het is wel zo maar Corrie is er niet meer om ons daar aan te herinneren.

 

Ondanks dat ze dus niet meer thuis woont heeft ze nog zoveel invloed op alles. Verjaardagen, vakanties, uitjes etc. altijd is ze op een of andere manier aanwezig. Ik vraag me vaak af of Corrie ook zoveel aan ons zou denken...?


 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0