#7 Vakantie

 

Die vakantieweek hadden mijn ouders en Corrie ook de eerste gesprekken met de politie en de dominee, dat Corrie hulp moest krijgen was duidelijk. De hulp die nodig was kon alleen niet geboden worden.

 

 

Vanuit mijn oogpunt heeft Abdul op dezelfde manier gehandeld als een loverboy. Dus naar mijn idee zou het goed zijn geweest als ze opgenomen zou worden in een huis voor meisjes die slachtoffer waren geworden van loverboys. Alleen gaven hulpinstanties aan dat ze haar niet op konden nemen omdat hij geen bedreiging was, hij zou toch niet naar Nederland komen. Abdul heeft Corrie gehersenspoeld, ze was toen 15! Hij bleef maar tegen haar zeggen dat haar ouders niet goed waren en ze niet de aandacht kreeg die ze verdiende dus ging ze dit vanzelf geloven.

 

Die vakantie was echt niet leuk! voor niemand niet. Ik kan mij nog herinneren dat wij op zondagavond een zangdienst hadden en wij hier met het hele gezin naartoe waren gegaan. De opwekkingsliederen die we daar zongen maakten zoveel indruk dat wij allemaal stonden te huilen ook Corrie. Soms komt een lied op het juiste moment, of besef je in moeilijke tijden wat echt de betekenis is...

 

 

De rest van de week waren mijn ouders constant met Corrie bezig, veel bezoekjes aan mensen waarvan we hoopten dat ze hulp konden bieden. Achteraf zijn er genoeg dingen die we anders aangepakt zouden hebben maar ja... achter af kijk je een koe in zijn gat (zouden we hier zeggen...)

 

 

Corrie wilde niet praten en wist wat haar allemaal te wachten stond. Abdul had haar verteld welke stappen mijn ouders zouden ondernemen als het bekend zou worden. Ze wist dus wat er zou komen, ze was voorbereid. Ze wilde ook niet praten, Corrie haar masker is tijdens gesprekken wel eens gebroken, maar daarna zetten ze hem gewoon weer op en was hij steviger als voorheen. Corrie zei ook wel dat alles wat mijn ouders tegen haar zeggen weer voor een extra steen op de muur zorgde die ze opgebouwd had. Ze was niet van plan zich te geven, ze was al te veel beschadigd.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0