#5 Juli 2013

 

In juli 2013 ging ik voor het eerst zonder ouders op vakantie. Samen met mijn beste vriendin ging ik naar Rimini. Toen ik terug kwam van vakantie wist ik gelijk dat het mis was. Ik werd thuisgebracht, mijn moeder kwam huilend aanlopen en de sfeer was vreemd. Ik kwam op woensdag thuis en in de nacht van dinsdag op woensdag hebben mijn ouders ontdekt dat Corrie een relatie had met Abdul.

 

Mijn moeder werd 's nachts wakker met een gevoel dat er iets mis was. omdat ik op dat moment in de bus op terug weg was, dacht ze gelijk aan mij. Maar ze kon niet meer slapen dus ging bij mijn broertjes en zusjes kijken of alles goed was. Toen mijn moeder naar de zolder ging (slaapkamer van Corrie en mij) lag Corrie daar te slapen met haar telefoon in haar hand. Vreemd want Corrie had haar telefoon beneden neergelegd zoals de afspraak was. Toen mijn moeder haar telefoon aanzette stond er een app gesprek open met Abdul. Hierin stonden dingen die je als (verliefd)stel tegen elkaar zegt, de alarmbellen gingen af...!

 

Mijn moeder riep mijn vader en Corrie werd wakker gemaakt, ze was mijn ouders toch wel enige uitleg schuldig. In het gesprek midden in de nacht werd duidelijk dat  er al maanden werd gelogen. Corrie had namelijk al sinds februari een relatie met Abdul, terwijl hij al die tijd had aangegeven een relatie te hebben met een ander. (Zie mijn blog Opleiding) Ook bleek ze als christen aan haar geloof in God te twijfelen en steeds meer interesse te hebben in het moslim geloof. Je kan je misschien indenken dat dit echt als een schok komt, totaal onverwachts.

 

Waarom? Hoe heeft het kunnen gebeuren? Waar is het mis gegaan?  Alle antwoorden hebben wij niet, sommige vragen zullen altijd blijven. Maar ik heb geleerd deze vragen neer te leggen bij God. Hij is de enige die de antwoorden weet en ons kan helpen dit te verwerken.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0