#37 Het mailtje

 

Ik ging met vriendinnen een nachtje weg, van vrijdag op zaterdag. En toen ik er dus niet was kregen mijn ouders een mailtje van Corrie.

 

 

Ik weet nog precies hoe het ging. 1 juli 2016, Ik zette mijn internet aan en ik kreeg allemaal berichtjes binnen met sterkte. Ik dacht wat is er aan de hand, wie is er overleden..? In de familie WhatsApp had mijn moeder een kort berichtje gezet over Corrie. Eerst werd ik heel kwaad, want ik moest het uit een familie WhatsApp halen. Achteraf snap ik het wel, mijn moeder wilde mij er niet mee belasten nu ik gezellig een nachtje weg was en had zich niet gerealiseerd dat ik ook in die groep zat. Nachtje weg verpest, maar op de één of andere manier had Corrie daar een feeling voor. Als iemand iets leuk ging doen dan gebeurde er altijd wat.

 

 

Zaterdagmiddag kwam ik thuis en ik mocht de brief lezen..
Ik heb altijd geprobeerd Corrie op een zo positief mogelijke manier neer te zetten. Daarom zal ik de brief ook niet letterlijk met jullie delen. Maar dit heeft meer met ons als gezin gedaan dan ik ooit verwacht had. Van deze brief was ik maar ook de rest van het gezin kapot. Alle hoop was weg, echt weg. Corrie was weg, ze woont nu in Koeweit. Ik heb toen echt moeten rouwen, rouwen om iemand die nog leeft.

 

 

De Brief (1-07-2016),
In de naam van Allah de meest barmhartige de meest genadevolle.
Dit is hoe wij een brief beginnen.

 

 

Geen aanhef, geen beste of lieve va en moe, alleen dit.
Verder typ ik een samenvatting, het is al heftig genoeg.

 

 

3 jaar geleden is ze bekeerd tot de Islam.
Ze is nu 9 maanden getrouwd, en is een nieuw leven in Koeweit begonnen.
Ze is gelukkig. Ze wil alleen contact via de email, maar heeft daar wel een aantal regels aan verbonden. We mogen haar dus niet bezoeken. Dit is haar keuze.
Groeten Corrie

 

 

Volgens onze berekening zou ze in november/december getrouwd moeten zijn. Ze is daarna dus nog in Nederland geweest. Wanneer ze definitief is vertrokken naar Koeweit weten we niet. Wat we ook niet weten of Corrie deze email zelf heeft geschreven. Het is een korte mail waarin de zinnen vooral beginnen met ik.

 

 

Maar dit is alles wat we hebben een email adres... We hebben haar al een paar keer een mailtje gestuurd, ook met een stukje in het Urkers erin, dat kun je namelijk niet vertalen in Google Translate. Maar we hebben nooit geen reactie gehad. Er zijn dus veel twijfels. Ik ga ervan uit dat ze het goed heeft. Anders zijn er heel veel manieren om het ons te laten weten. Maar ze heeft ook een karaktertje, ik weet niet of ze ooit zal toegeven, als ze het niet goed heeft.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0