#36 Mijn Angst om net als Corrie te zijn

 

Ik keek eerst altijd tegen Corrie op, knap, slank, slim, open etc. meisje die makkelijk contact maakte. Ik had daar veel meer moeite mee en daarbij ben ik nooit echt slank geweest.

 

 

Zeker aan het begin van de pubertijd vond ik dat heel lastig en vergeleek ik mij regelmatig met Corrie. Maar toen dit begon te spelen veranderde dit in angst. Ik was toch niet als Corrie. Dat ik mij, als ik verkering zou krijgen, zo kon laten ompraten dat ik geen contact meer zou hebben met de mensen die veel voor mij betekenen. Dat een jongen boven mijn familie zou komen te staan.

 

 

Die angst is er heel lang geweest, mijn moeder zei dan je bent daarin veel anders dan Corrie. Maar toch nam ik het mee, misschien dat ik daarom wel nooit open heb gestaan voor een relatie. Ik weet wie ik ben maar toch dacht ik dat er dan iets zou gebeuren waar ik geen vat op zou hebben.

 

 

Ik merk dat door berichtjes die ik krijg of gewoon te lezen op internet. Nog best vaak voorkomt dat een meisje/jongen om vrienden of verkering de relatie met familie verbreekt. En ik kan niet bij iedereen binnen kijken, soms zal het echt wel nodig zijn. Maar waarom zou je je ouders die je je leven lang hebben opgevoegd, je gevormd hebben tot wie je nu bent, zo in de steek laten? Je hoeft niet als je het huis uit bent elke dag langs te komen en volledig op de hoogte te zijn van alles wat er speelt. Maar toon interesse, hou contact. Wat als de relatie stukloopt, naar wie ga je dan toe? of als er iets belangrijks gebeurt bijv. trouwen, zwanger. Zou je dat niet met je ouders willen delen...

 

 

Iedereen maakt zijn eigen keuzes. En dat respecteer ik, maar soms moeten we ook rekening houden met de gevoelens van een ander. Je hoeft er geen dingen voor te laten maar soms kan het op een andere manier beter uitpakken.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0