#33 19de verjaardag

 

En toen werd Corrie 19 jaar. Voor deze verjaardag had mijn moeder bedacht dat we allemaal een kaart voor haar gingen schrijven.

Ik moet zeggen vanuit mij kwam het niet van harte. Ik was er echt klaar mee. Constante hoop, geen reactie, altijd maar afwachten... We hebben wel weer lol gehad met het kaarten schrijven. Zo wou mijn broertje Jelle een kaart met een varken erop sturen. Corrie at geen varkensvlees meer en reageerde daar altijd een beetje overdreven op.  Dat vond mijn moeder niet echt een goed idee. Allemaal een kaart geschreven en verstuurd naar het adres wat bij ons bekend was.

 

De eerste verjaardag dat ze er echt niet bij was. Met haar 18de verjaardag gingen we nog met Corrie naar de McDonald's, maar nu hadden we geen contact meer. Wij laten Corrie haar verjaardag niet voorbij gaan. Vorige maand werd ze 20 en ook dat hebben wij gevierd met soezen (want die vindt ze zo lekker) en 's avonds patat. Moeilijke dagen die we samen moeten doorbrengen. Naar mijn idee op een leuke manier. Want als je zelf niet de slingers op hangt, loop je volgens mij de hele dag te huilen.

 

Een paar dagen later kreeg mijn vader een berichtje via Facebook van een meisje/vrouw. Het ging over Corrie of hij haar even wilde bellen. Ze had namelijk al onze kaarten gehad maar Corrie woonde al een tijdje niet meer bij haar. Het ging niet meer.. Corrie was een moslim en best extreem. Als deze vrouw haar vriend kwam dan sloot Corrie zich op in haar kamer. Maar ook tijdens de haar verjaardag en toen de schilders kwamen. Ze wilde absoluut geen contact met mannen.

 

Waar zat ze nu weer..! Weer in de stress. Dit gun je niemand, je wilt gewoon weten waar je dochter/zusje zit. Politie kon niet veel doen. Corrie was al 19 jaar. Weer kwamen we er via via achter dat ze nog steeds in Zwolle woonde.

 

Nu we wisten dat ze haar diploma gehaald zou moeten hebben werd het er niet makkelijker op. We wisten dat ze elk moment weg zou gaan. Maar wanneer..

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0