#30 Verjaardag

 

Corrie werd in april 2015, 18 jaar. Vanaf toen voelde je gewoon de afstand steeds groter worden. Het ging niet allemaal in 1 keer maar het begon op haar verjaardag.

 

Eindelijk was het zover en na een hoop moeite mochten mijn ouders komen op haar verjaardag. Niet op haar kamer maar er werd afgesproken in de McDonald's. Ik ging niet mee want ik was een klein beetje klaar met al het gezeur, dus ik ging met een vriendin uit eten. Wij liepen richting het restaurant in Zwolle en toen hoorde ik in 1 keer HEY JANTE. Ik draai mij om is het Corrie dus ik roep gefeliciteerd hé. Corrie heeft denk ik daarvoor minimaal een half jaar niet met mij gepraat alle contact ging ze zoveel mogelijk uit de weg. Ik was verbaast dat ze mij riep...

 

Mijn ouders ging dus met de rest van het gezin naar de McDonald's voor Corrie. Er was iets mis gegaan met de communicatie want ze bleken in een andere McDonald's als Corrie te zitten. Uiteindelijk alles in 1 McDonald's en Corrie kreeg de meegenomen cadeautjes. Dat was de laatste keer dat ze samen haar verjaardag hebben gevierd. Ik heb er geen spijt van dat ik er niet bij was. Ik kan mij nu leukere verjaardagen herinneren en niet een ongemakkelijke verjaardag in een McDonald's.

 

Corrie had gehoopt die verjaardag haar paspoort terug te krijgen maar mijn ouders hadden hem niet meegenomen. Dus toen mijn moeder vroeg of ze blij was met haar cadeaus zei Corrie 'het grootste cadeau moet nog komen'. nou zeggen mijn ouders wat dan? zegt ze mijn paspoort. Tja mijn vader en moeder hadden hun redenen om het paspoort niet terug te geven. Corrie kon het gewoon opgeven als vermist en een nieuwe aanvragen. Was meer een principe kwestie, mijn ouders wilden laten merken dat ze er niet achter stonden. En het niet steunden.

 

Ik had wel verwacht dat ze gelijk naar hem toe zou gaan nu ze 18 was. Maar Ik weet niet of ze gelijk na haar verjaardag nog naar Koeweit is gegaan..

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0