#3 Veranderingen

 

Eenmaal thuis weer in het gewone ritme blijft er intensief contact met Abdul. Mijn moeder vertelde wel eens dat hij als een broer voor haar was. Elke week werd er wel gebeld via Facetime en via WhatsApp was er bijna dagelijks contact. Ik heb alleen contact met hem gehad via WhatsApp, hij wilde namelijk een bedrijfje oprichten in Nederland samen met Corrie en mij. Maar na een dag had ik het wel gezien met hem. Hij ging mijn zinnen constant verbeteren en dat kan ik dus totaal niet hebben, zeker niet in het Engels. Gelukkig is het bedrijfje niet doorgegaan, zeker achteraf gezien.

 

In Koeweit zijn een aantal families die daar de macht hebben en dus rijk zijn, Abdul omt uit 1 van die families. Tijdens de vakantie was Corrie haar telefoon gevallen waardoor ze een nieuwe had gekregen van Abdul, een Iphone 5. Toen Corrie in april 16 jaar werd, heeft ze een cadeau gekregen waar je u tegen zegt. Er werd een pakket afgeleverd van 10 kilo met daarin oa een Macbook Air, Sportschoenen + sokken, Ipad, DvD speler voor laptop, officepakket voor laptop, schoenen etc. Natuurlijk denk je dan bij jezelf dit is wel erg overdreven. Mijn ouders hebben hierover contact met hem gehad en hij gaf aan dat Corrie dit nodig had voor school zodat zij dit goed kon afronden. Ze moest dit toch hebben en mijn ouders konden dit niet voor haar betalen zei hij. Tja zat ook wel weer een kern van waarheid in, en hij was echt een goede man. Ondanks de twijfels bij mensen om ons heen geloofden wij Abdul, mijn ouders en Corrie hadden hem immers ontmoet.

 

Corrie veranderde rond deze tijd steeds meer, in gedrag maar ook in kleding. Ik had vaker ruzie met Corrie, maar ook mijn ouders en andere broertjes en zusjes. Kleding viel in eerste instantie niet zo op, rond deze tijd kwamen namelijk net de lange rokken en jurken in de mode. Maar Corrie was toen 16 veranderingen in gedrag wordt dan vaak op puberen geschoven.  Ook kreeg ze veel interesse in de Koran maar dat moest weer voor een werkstuk. Voor elke verandering had Corrie wel een goede rede.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0