#28 Geloofskeuze

 

V. had een relatie met een vrouw en wilde daar graag mee trouwen. Hij wist alleen niet of hij als hij getrouwd was nog wel een huurder in zijn huis wou. Dat zou de rede zijn waarom ze daar weg moest. Corrie heeft daar totaal bijna 1 jaar gewoond.

 

Maar toen ze daar nog woonde nodigde V. mijn ouders uit om hun aan zijn vrouw voor te stellen. Over zijn vrouw hebben ze het niet echt gehad. Want zoals ik al aangaf in mijn vorige blog het was een bezorgde man. Tijdens dat bezoek was Corrie ook thuis. Mijn moeder ging even in haar kamer kijken en zag daar een jurk hangen die veel moslims dragen. Mijn moeder zegt leuke jurk, zegt ze ja gekocht bij de C&A. Er staat op het plaatje in de jurk made in Turkey.

 

Het was in de week van de ramadan. En mijn moeder vroeg waar haar tv was, zegt ze ja daar heb ik geen ruimte meer voor. Kijk was een nou een breedbeeld tv oké, ik snap het. Maar het was een klein tv'tje net zo groot als een computerscherm. Maar nu blijkt het dat je tijdens de ramadan ook moet vasten in zulke dingen. Daarom stond die tv er wss niet.

 

In dat kleine kamertje stond ook een koffer. Dus mijn moeder vraagt ga je op vakantie, nee zegt Corrie. Nou zegt mijn moeder waarom koop je dan een koffer, zegt Corrie ik mag toch wel een koffer kopen. Ja vanzelf mag dat. Maar meestal koop je zo'n ding met een rede.

 

Mijn moeder ging weer naar beneden en even later ging Corrie weg. Ze zei verder niets. Toen ze binnenkwam begroet ze ook niet mijn ouders. Ze had die jurk aan een een hoofddoek om. Mijn moeder vraagt aan V. wat gaat ze nu doen. Zegt V. ze word de hele ramadan elke avond opgehaald rond deze tijd. Ik besefte pas toen ik dat hoorde dat ze echt een moslim was geworden. Ik wist dat ze al een tijd naar de moskee ging. Maar toch bleef ik denken, dat het nog niet zo ver was. Moeilijk om te omschrijven maar het voelde als een laatste strohalm. Laatste kans op dat het allemaal goed zou komen...

 

Ik vind dat je iedereen zijn/haar geloof moet respecteren. En wil Corrie moslim zijn, dan moet zij dat weten. Maar Corrie was zo veranderd in korte tijd dat het leek of dat haar geloof het laatste was wat ze nog was wat hetzelfde was gebleven. Beetje moeilijk uit te leggen. Maar Alles van de oude Corrie was weg, en dat was het laatste voor mijn gevoel. Kijk als Corrie contact had blijven houden, had ik er geen moeite mee gehad dat ze moslim is. Leuk is anders maar ze maakt haar eigen keuzes. Ik heb dus geen moeite met haar geloof, maar met het feit dat we geen contact meer hebben. En de manier waarop alles is gelopen.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0