#26 verhuizen naar Zwolle

Omdat ze niet langer bij mijn oom en tante kon wonen, zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe woonruimte. Ivm school was verhuizen naar Zwolle het meest logisch. Samen met mijn oom en tante, mijn ouders en de hulpverlening zijn ze op zoek gegaan naar kamer. Corrie heeft uiteindelijk zelf een kamer geregeld, bij een man die een kamer verhuurde in zijn huis. Een aardige en bezorgde man, ik noem hem V.

 

Dat verhuizen ging best snel samen met familie werd de inboedel bij elkaar gesprokkeld. Waar ze eerst nog een hekel had aan de kringloopwinkel, was het nu de beste en goedkoopste oplossing om haar halve uitzet vandaan te halen. Wij hebben haar zelfs eens voor Sinterklaas een minuut winkel gegeven bij de plaatselijke kringloopwinkel omdat ze er zo vies van was. Maar nood breekt wet zullen we maar zeggen.

 

Vanaf 1 oktober 2014 was het zover, Corrie woonde in Zwolle. Ze heeft nog ruim een jaar wel op Urk bij de Kippenboer gewerkt. Ze kon meerijden met een vriendin, haar vader stond ook op de markt. En ze werkte in de Boni in Zwolle, dat had de Boni hier voor haar geregeld. Ze heeft bijna een jaar bij V. thuis gewoond. Een hele aardige man die vooraf niet wist wat hij in huis had gehaald.

 

V. was ook moslim, maar ik noem hem een pinkster moslim, en Corrie was meer van het orthodoxe. Hij vindt het bijvoorbeeld niet nodig dat vrouwen een hoofddoek dragen. Ze had daar een mooie kamer en alles wat ze nodig had. Hij heeft vaak gezegd dat de manier waarop Corrie moslim werd niet goed was, en ook de mensen waarmee ze omging niet goed voor haar waren.

 

Ik ben er een paar keer geweest. En ik zal eerlijk zeggen ik stond niet te springen om heen te gaan. Als we dan gingen namen we altijd een pakketje voor haar mee met eten. Ze moest daar (volgens onze gegevens) namelijk rondkomen van € 20,- Ze zei altijd dat ze er goed van kon leven, maar laten we eerlijk zijn het is geen vetpot. Maar dit was wel haar keuze..!

 

Mijn ouders hebben haar wel geholpen met betalen van de huur (dat was volgens mij ook 1 van de redenen dat ze op zaterdag wel eens langskwam). Ik begreep dat totaal niet. Corrie wilde toch niet meer bij ons wonen, dat hoefden mijn ouders toch niet te stimuleren? (zo dacht ik erover)dit hebben ze tot haar 18de gedaan. Ik ben maar de dochter dus uiteindelijk had ik er niet over te vertellen, nog steeds niet maar ik vond het niet eerlijk. Nu begrijp ik het wel, en had ik het in hun plaats ook gedaan.

 

Er waren ook wel dingen die niet klopten. Wij kwamen een keer en toen stonden daar Uggs, die had ze nog niet toen ze op Urk woonde en het leek mij vreemd dat ze die had gekocht. Echte Uggs waren voor haar bijna een maand huur. Ook had ze elke keer een ander hoesje voor haar telefoon. En is ze in een jaar tijd ongeveer 5 keer gewisseld van nummer. Ik denk dat er af en toe een pakketje uit Koeweit kwam...

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0