#25 Als je zusje niet meer voelt als je zusje

 

Ik haalde het in mijn vorige blog al aan. Hoe moet je omgaan met je zusje als ze niet meer voelt als zusje.. of eigenlijk niet meer voelt als familie.

 

Heel moeilijk vond ik het om Corrie een ander plekje in mijn leven te geven. Van beste vriendin, iemand waar ik alles mee deelde, tot vreemde, iemand die ik niet kon doorgronden. Het was een proces natuurlijk, ze nam langzaam aan steeds meer afstand. Maar voor mij voelt het als heel plotseling. In een keer gooide ze al mijn 'geheimen/problemen' die ik in vertrouwen met haar besprak tijdens het eten op de keukentafel. Toen wist ik pas dat ze echt was veranderd.

 

Ik weet niet hoe de rest van ons gezin dat ervaren heeft maar vanaf dat moment wist ik niet zo goed meer hoe ik met Corrie moest omgaan. Een nieuwe band opbouwen, ik heb het vaak genoeg geprobeerd maar ik heb het ook vaak genoeg niet geprobeerd. En misschien heeft Corrie wel een keer willen praten en heb ik het niet gezien. Maar ik heb wel een periode gehad dat ik Corrie heel slecht kon hebben. Ik ging zelfs een kwartier eerder naar mijn werk zodat ik haar zou ontlopen.

 

Maar ik heb het ook vaak genoeg geprobeerd en ik werd elke keer teleurgesteld. En dat brak mij op... Corrie had (waar ze ook woonde) invloed op hoe ik mij voelde en dan gaat het mis. Toen ik daar achter kwam en dat duurde een paar jaar. Besloot ik van mij af te schrijven en nu gaat het beter. Ik kan er nu makkelijk over praten en het heeft veel minder invloed op mijn leven. Natuurlijk zal het zo rond haar verjaardag of tijdens familie aangelegenheden moeilijk zijn. Het is toch nog steeds mijn zusje, maar ik ga nu wel verder met mijn leven, ik moet het loslaten. En dat gaat best goed als ik dat zelf even mag zeggen ;-)

 

Ik mis het nog steeds wel hoe het was.. Gelukkig heb ik nog een zusje en die lijkt heel veel op Corrie qua karakter. Ze is heel anders maar soms zegt ze dingen en dan hoor ik zo onze Corrie. Daar kan ik echt van genieten. We schelen 9 jaar en eerst was dat een groot verschil maar hoe ouder ze word hoe minder groot het voelt.

 

En gelukkig heb ik lieve broertjes die er altijd zijn. Afgelopen week sprak ik met mijn broertje over hoe we haar soms kunnen missen. En ik zei dat ik het vooral moeilijk vond tijdens bijvoorbeeld vakanties. Het voelt soms als een gat tussen mij en Jelle, Corrie mist daar gewoon. Iemand met wie je alles kan ondernemen. Toen zei mijn broertje dan ga ik toch met je mee naar de plaza.. En ik weet dat hij daar absoluut niet van houd. Zo helpen wij elkaar als we het moeilijk hebben.

 

Ieder huisje heeft zijn kruisje en ik hoop dat iedereen met een kruisje zijn troost kan vinden bij familie/vrienden. Net zoals ik het bij mijn familie en vrienden kan vinden!

 

Liefs

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0