#23 In 1 maand tijd, 3 verschillende adressen

 

Corrie kon een week bij vriendin M. in Zwolle blijven maar toen moest ze echt op zoek naar wat anders. Ze dreigde dus op straat te komen staan, want terug naar huis zat er niet in. Op Urk deden natuurlijk wat verhalen de ronde en zo belande ze bij een Urker gezin in huis. Maar na 2 weken hield het daar ook op en moest ze weer op zoek naar wat anders. Mijn oom en tante boden haar een plek. Mijn oom is hulpverlener en was bij het hele verhaal betrokken en mijn tante uiteraard ook.

 

Dat was voor mij vreemd dat Corrie daar in huis ging. Ik had een hele goeie band met mijn tante, ze was echt mijn tweede moeder. Maar dit vond ik lastig te begrijpen. Corrie moest een woonplek hebben maar waarom namen ze haar in huis, ze wisten toch hoe alles wad gegaan? Ik kwam daardoor wel minder bij mijn oom en tante. En de band werd ook minder, ik denk dat ik sinds een jaar weer kan zeggen dat mijn tante weer mijn tweede moeder is. Dat het weer zo voelt, kan ik beter zeggen. Ze was er namelijk altijd wel, maar ik kon er niet goed mee omgaan.

 

Corrie dus definitief het huis uit en voorlopig had ze een woonplek. Uiteraard stond ons leven niet stil en ging alles gewoon door. Toen Corrie nog maar kort bij mijn oom en tante was, kwam mijn oom aan vaders kant heel slecht te liggen.

 

Op een gegeven moment werden we gebeld dat als we nog afscheid wilden nemen dat we dan nu echt moesten komen. Geheel tegen onze verwachting in ging Corrie heen om afscheid te nemen van onze oom. Onze tante heeft haar toen wel even de waarheid gezegd. Ze had een vader en moeder en ze wilde geen contact met ze. Mijn nichten en neef zouden hun vader verliezen terwijl ze dat niet wilden. Corrie huilde wel, maar heeft er niets mee gedaan.

 

Met het overlijden van mijn oom heb ik het heel moeilijk gehad, ook omdat alle emoties zich hadden opgestapeld. Maar je realiseert je dan weer even dat je niet voor altijd hier rond blijft lopen, het kan zo afgelopen zijn. Wat als er nu wat met Corrie zou gebeuren en we gaan op deze manier uit elkaar, zou ik daar mee kunnen leven? dit is wat ik toen dacht, nu kan ik niet meer veranderen en is het haar keuze die ik moet accepteren. Het zijn vragen die door je hoofd heen spoken, maar uiteindelijk heb ik er niets mee gedaan.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0