#21 Een brief aan mijn zusje

 

Begin 2014 heb ik in opdracht van Eleos een brief geschreven voor Corrie. Ik vond het heel moeilijk en ik heb deze brief huilend geschreven. In eerste instantie was het niet de bedoeling dat ze hem zou lezen. Toen Corrie wegliep heb ik besloten haar toch de brief te geven. Ik heb deze brief in haar laptop gelegd. Ze heeft hem dus gezien maar ik heb nooit reactie gekregen.

 

 

Zoals hij hier onderstaat zo heb ik hem gegeven, ik heb niets veranderd. Achteraf had ik dingen er anders ingezet. Maar zo stond ik er toen in. Als ik het nu lees voel ik weer dezelfde pijn en staan de tranen in mijn ogen.

 

Een Brief aan mijn Zusje

 

 

Corrie,

 

Ik ben bang om je kwijt te raken…… Mijn kleine zusje, waar ik ondanks de ruzies zo trots op was. Je hebt een sterkere persoonlijkheid dan mij, je was met veel dingen eerder dan mij (vriendjes). Maar toch was ik heel blij met een zusje waar ik maar 1,5 jaar mee scheel.

 

 

Nu niet meer, onze relatie is kapot. Je wilt niet meer, en ik wil ook niet meer. Natuurlijk mis ik je!! Vooral de momenten ‘s avonds op bed, we vertelden dan elkaar geheimen. Jij was mijn enige vriendin, we gingen samen winkelen of naar de bios. En het was altijd gezellig. Alleen al met opruimen van de tafel konden we al veel lol hebben, we liepen dan de hele tijd te zingen.  Ik ben heel onzeker, en jij juist heel zeker, we vulden elkaar zo aan. De ruzies van toen mis ik ook, ze waren minder hard, en kwamen vaak doordat wel elkaar liepen te klieren. Nu zeg je dingen die mij veel pijn doen. Ik mis de tijd die we samen door brachten, de dingen die we samen deden maar vooral mis ik de oude Corrie.

 

 

Waar is mijn zusje?? Die mij vaak plaagde en klierde. Waar is onze band gebleven. Mis jij dit niet?? ik heb zoveel vragen….. maar ik ben nog nooit verliefd geweest. Ik weet niet wat jij voelt voor hem. Waarom je dit allemaal doet voor hem. Zie jij nooit de pijn bij ons, van wat jij ons aandoet? Ik ben bang voor wat jou toekomst is… misschien is hij wel heel goed, of misschien zijn de verhalen waar. Maar vergeet niet je kunt altijd terug komen. Al doe je mijn nog zoveel pijn. Maar pas op kom je aan mijn andere broertjes en zusjes dan moet je oppassen. Ik wil hen beschermen, jij mag ze dus niet kapot maken met woorden! Vergeet niet dat familie erg belangrijk is in je leven.

 

 

Ik ben blij dat je de liefde van je leven hebt gevonden, maar moet dat met zoveel haat naar ons toe? Wat hebben wij gedaan zodat we dit verdienden?? Wat heb ik gedaan…….? Nu kan ik nog om je huilen maar er komt een moment dat ik dat niet meer kan en wil. Voor mij is te hopen dat dat moment heel snel komt, zodat ik je van mij af kan zetten. En dan kun je mij geen pijn meer doen. Voor jou zou het beter zijn dat dat nog lang duurt, tot die tijd kun je als je wilt alles nog met me delen, en mocht je het willen weer een band opbouwen. Ik sta er nog voor open, maar je moet zelf komen. Ik heb al eens een aanbod gedaan, maar je ging er niet op in.

 

 

Ik wens je een hele mooie toekomst toe, hopelijk in Nederland maar anders in Koeweit.

 

 

Groetjes,
Je zus Jante

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0