#18 ''hulp''

 

Het leek wel of we steeds meer de grip op de situatie verloren, er was al geen grip maar sinds Corrie het huis uit was geweest ging het steeds minder.

 

 

Corrie was zich nog meer aan het afsluiten, ze wilde geen band met iemand opbouwden of onderhouden. Familie, vrienden etc. met niemand had ze meer contact, op Urk dan. In Zwolle had ze wel 2 vriendinnen, af en toe ging ze daar ook naartoe. Vooral met 1 meisje K. had ze veel contact. Mijn ouders hebben haar wel ingelicht over wat er aan de hand was. Er zijn namelijk meer vriendinnen zomaar in de steek gelaten, of in het verhaal betrokken zonder dat ze het zelf wisten.

 

 

Tijdens de vakantie van mijn oom en tante (aan mijn moeders kant) hadden wij de oppas op hun hond. Ondanks dat Corrie zoals ze zelf zei een hekel aan honden had. Ging ze op krukken elke dag een rondje met de hond doen. Heel vaak zijn wij door mensen aangehouden dat ze Corrie zagen lopen/krukken en dat ze Engels aan het praten was. Corrie was toen met Abdul aan het bellen, en buiten had ze geen ogen op haar dak.

 

 

Uiteraard kan Jeugdzorg niet achterblijven in het verhaal. Corrie wilde het huis uit en daar heeft ze in eerste instantie hulp gezocht bij Jeugdzorg. Maar ook de rest van ons gezin begon last te krijgen van de problemen. Dus ook door de scholen werd jeugdzorg ingelicht. Ik weet niet wat ik ervan moet vinden, natuurlijk is het belangrijk dat het er is. Maar hebben wij er wat aan gehad..... Net als meerdere hulpverleners, hadden ook zij geen ervaring met zulke situaties. Ja er zijn genoeg meisjes die het huis uit willen op hun 16de maar tja Abdul. Hij was volgens hun geen bedreiging want hij kwam niet naar Nederland. Maar hij had wel invloed op haar leven....

 

 

Voor Corrie ging het verhaal jeugdzorg te langzaam, dus heeft ze zelf stappen ondernomen.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0