#16 Roddelen

 

Rond deze tijd begonnen de geruchten zich wel te verspreiden op Urk. Ik werkte toen in de C1000 en vond tot die tijd mijn werk altijd heel leuk. En zeker het laatste half jaar (2013) was ik blij als ik naar mijn werk kon, even de situatie thuis ontvluchten. Alleen toen het bekend werd gingen veel mensen er naar vragen. Dat is niet erg ,ik wist het al een tijdje en ik vertelde een korte versie met vooral niet te veel details. Iedereen hoorde het zelfde en stelde dezelfde vragen, Corrie heeft een relatie met Abdul. Ja, die uit Koeweit. Nee ze is niet het huis uit geplaatst, Nee, Jeugdzorg heeft er niet mee te maken. Het is een beslissing die ze samen hebben gemaakt.

 

 

Maar waar ik echt moeite mee had was dat mensen het gewoon aan de kassa vroegen.  Ik was aan het werk en begon de eerste er over, ging de volgende er mee door. En het werd toch weer anders doorverteld dan ik zei. Als ik aangehouden werd op straat vond ik het niet erg dan stond er geen 100 man omheen om mee te luisteren.

 

 

En die verhaaltjes die rond gingen echt belachelijk. Mensen hebben niet door hoeveel pijn ze er iemand mee doen. Ik heb wel een keer meegemaakt dat iemand zei is het waar van jullie zen Corrie... ik zeg ja... Wat is eigenlijk waar van Corrie? Nou ze is toch uit huis geplaatst door jeugdzorg, Crisis opvang. Nee dat is niet waar, van wie heb je dat gehoord. Nou dat gaat rond bij jullie op de buurt. Nou bedankt dat je het even controleert, zouden meer mensen beter eerst kunnen doen.

 

 

De typische sociale controle, iemand die even komt vragen waarom er zo vaak een dominee bij ons komt. En al die verhaaltjes die de ronde doen. Gelukkig zitten er ook goede kanten aan en hebben we veel steun gekregen door middel van kaartjes maar ook op andere manieren. Iemand die vraagt hoe het met je is, een hand op je schouder.

 

 

In 2014 leefde het heel erg, in 2015 merkten we dat mensen er niet meer aan dachten of er naar vroegen en zeiden is dat nog steeds? Ja het heeft een paar jaar geduurd. Nou moet ik zeggen dat ik er vaak ook niet over durfde te praten je voelt je op een gegeven moment wel een beetje een zeikerd met je problemen. Ze is weg zet je er overheen, toch....? Maar ze leeft dus het verhaal stopt niet. Er blijft hoop, wat als ze terug komt. En natuurlijk zetten wij ons leven niet stop, wij gaan door maar er is altijd een stemmetje.

 

 

Als je dus iets wil weten of hebt gehoord je kan beter vragen. Misschien is het niet waar en dan wordt het zomaar doorverteld, en daar kun je onnodig mensen pijn mee doen.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0