#15 Een maandje rust

 

2013 is bijna voorbij. We zaten zondag na kerst na de kerk koffie te drinken toen mijn ouders erachter kwamen dat Corrie weer contact had met Abdul. Ze zat te appen met iemand waar geen naam stond maar een teken. Dat teken staat voor oneindig. En dat was Abdul.

 

 

Die zondag hebben mijn ouders alle hulp weer ingeschakeld, en zijn er gesprekken geweest. Toen is er besloten op advies van de ingeschakelde hulp maar ook op verzoek van Corrie dat zij een maand het huis uit ging. Dit om rust te creëren, 30 december is Corrie voor een maand het huis uit gegaan. Ze woonde toen bij Bram en Laura Spreeuw op Urk en we mochten ook op bezoek komen. Zelf ben ik er 1 keer geweest. Omdat ik er niet bij was ben ik onlangs bij Laura langs geweest om over deze tijd te praten.

 

 

Ik heb een fijn gesprek gehad met Laura over Corrie, Bram is vorig jaar september komen te overlijden. Ze hebben Corrie toen samen opgevangen in eerste instantie voor 3 weken later is dit verlengd naar 5 weken.

 

 

Corrie kwam bij Bram en Laura binnen als een schuchter en ineengedoken meisje. Na een dag of 3 veranderde ze helemaal en vroegen ze zich af waarom Corrie hulp nodig had. Aan alles wat Laura verteld merk ik dat Corrie het daar naar haar zin heeft gehad en ruimte kreeg om tot rust te komen. Laura heeft ook contact gehad met Abdul en ook voorgesteld om met Corrie naar Koeweit te gaan om hem te ontmoeten. Mijn ouders konden zich daar toen niet in vinden en hebben toen besloten dat Corrie niet naar Koeweit mocht.

 

 

Laura kwam met een heel andere kant van het verhaal, waar ik mij soms ook afvraag of Corrie hier wel helemaal eerlijk is geweest. Alles word namelijk afgeschoven op het feit dat Corrie puber was. En dat zij zich ging verzetten tegen mijn ouders. En daarin geen ruimte kreeg en daarom zich afsloot, met Abdul een relatie kreeg omdat hij haar wel begreep. En iedereen al tegen de relatie was voor dat we hem echt kenden (op mijn ouders na maar die dachten hem te kennen) Tja laat ik eerlijk zijn, ik was bevooroordeeld over Abdul maar dat had ze zelf ook een beetje gecreëerd door in het geheim met leugens een relatie met hem te beginnen. Maar is het niet heel toevallig dat dat verzetten en veranderen pas begon toen ze een relatie met hem kreeg?

 

 

Corrie is koppig en heeft een sterke eigen wil die ze niet onder stoelen of banken schuift. Ze zocht graag de grenzen van de regels op maar kreeg met haar grote bruine ogen ook veel voor elkaar. Ze kon een blik opzetten dan noemde we haar thuis het ezeltje van Shrek zo zielig keek ze dan. Ieder kind is uniek, ben er van overtuigd dat mijn ouders hun best deden ons ook op die manier te behandelen. En natuurlijk zijn het ook maar gewoon mensen die fouten maken. Maar elke ouder maakt er het beste van, toch..?

 

 

Achteraf kijk je een koe in zijn gat maar hadden mijn ouders dingen vast anders aangepakt. Maar of Corrie daardoor niet naar Koeweit zou zijn gegaan vraag ik mij af. Ze was vastbesloten en niemand hield haar tegen.

 

 

Op dit moment heeft ook Laura geen contact meer met Corrie. Na haar verblijf hebben ze nog wel een tijd contact gehad maar toen Bram ziek werd werd het minder. Helaas heeft ze toen hij heel ziek was maar ook na zijn overleden niets van haar laten horen.

 

 

Laura ik weet dat je mijn blogs leest, hartelijk dank voor het fijne gesprek en het kopje thee. Haar leven is in Zijn Hand, wij kunnen alleen bidden.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0