#13 Vertrouwen

 

Door een onbekende volledig te vertrouwen zijn we flink onderuit gegaan, maar ook omdat wij Corrie volledig vertrouwden.

 

Corrie mocht geen contact met hem hebben. Maar toen ze weer naar school ging was er minder controle, we konden moeilijk de hele dag achter haar aanlopen toch...?

 

 

We gingen al een paar weken naar school en een vriendin van mij zei  'ik was net in de kantine en daar zat Corrie en die praatte Engels'. Eerst geloofde ik het niet, waarom en hoe kon Corrie contact hebben.... Na alles wat we doormaakten, ik was er ook toen nog  van overtuigd dat ze niets meer met hem te maken wilde hebben. Maar helaas was ik in haar vele verhaaltjes getrapt.

 

Ik liep even door de kantine en daar zat Corrie inderdaad maar ze was op dat moment stil, tja je gaat ook niet iemand gelijk beschuldigen. Thuis vertelde ik het ook aan mijn ouders. Maar Corrie beweerde geen contact met hem te hebben.

 

Mijn broertje Cornelis heeft Corrie ook een keer 'betrapt' in de kamer. Ook toen was ze Engels aan het praten (skypen). Maar Corrie zei dat ze met een Engelse opdracht bezig was.

 

 

Nadat het vertrouwen is beschaamd is het moeilijk om iemand weer volledig te vertrouwen, überhaupt vertrouwen is al moeilijk. Als een bord valt en je lijmt het dan blijf je altijd de scheuren zien. En dat is heel lastig je wil wel, maar het lukt gewoon niet.

 

 

Ik denk dat ik ongemerkt Corrie toch in de gaten hield. Misschien om haar te beschermen ofzo? of omdat ik bang was haar te verliezen. Op dat moment denk je echt dat het nog goed komt. Voordat ze 18 zou worden hadden we nog ruim 2 jaar, dus tijd genoeg... Maar er is wel een stemmetje wat altijd het tegenovergestelde zei.

 

 

Hoe kun je iemand vertrouwen als je er al een beetje rekening mee houd dat het fout kan gaan.

 

 

Ik spreek hier namens mijzelf niet namens mijn ouders dus ik weet niet hoe zij hier in stonden. Maar voor mij was het wel een strijd ik wilde wel, maar ik kon Corrie niet meer vertrouwen. Misschien komt het ooit weer. Want toen was er een stemmetje dat klein zei dat het mis zou gaan. Nu is er een stemmetje van hoop dat het misschien ooit nog goed kan komen.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0