#11 Begeleiding

 

Begeleiding

 

Om een beeld te krijgen van Koeweit (cultuur, gewoonten, etc.) kwamen mijn ouders in contact met G. (ivm privacy noem ik geen naam). G. haar man werkte ongeveer 25 jaar in Saudi Arabië. Toen zij daar woonde heeft ze veel vrouwen/meisjes gesproken die een relatie kregen met een man uit dat land. Mijn ouders wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan en ze hoopten dat G. hun hierbij kon helpen. G. heeft ook diverse gesprekken gehad met Corrie. Corrie kreeg ook verhalen te lezen van vrouwen die terug wilden en waar het dus niet goed mee ging. G. zei 1 op de 1000 meisjes krijgt geen spijt, waarop op Corrie antwoordde dat zij die ene was. Wat ik natuurlijk heel graag wil geloven en hoop, maar hoe zit het dan met die 999 vrouwen die wel spijt krijgen.

 

 

Corrie had niet alleen gesprekken met G. maar ook met Stichting Jeugd & Gezin en de dominee. Vanuit stichting Jeugd & Gezin kreeg ze een meidenwerker. het was de bedoeling dat zij met Corrie zou praten. Corrie communiceerde bijna niet met ons als gezin, en de meidenwerker zou dan ons middel tot contact zijn. Die meidenwerker is heel lang in beeld geweest, wel een jaar of 3. Er waren gesprekken bij diverse mensen. De meidenwerker was er alleen voor Corrie. De dominee en G. voor beide,maar gesprekken waren soms apart van elkaar.

 

Moslim                                                                                                                                                    

 

Corrie heeft zolang ze thuis woonde altijd ontkent dat ze moslim was. Maar ze was in mei 2013 al bekeerd tot de islam. Op onze slaapkamer lagen ook diverse teksten uit de koran, dat deed ze af als onderzoek voor een verslag. In de kerk lette ze heel goed op vervolgens zat ze en tijdje met haar telefoon en dan kwamen de vragen. Wij denken dat ze hem een samenvatting van de preek moest geven en dat hij dan met vragen kwam. Het waren vaak vragen waarmee het christelijk geloof werd aangevallen. Hij was namelijk heel slim, en dat merkte je ook wel aan de vragen. Dit was toen wij nog niet wisten dat zij een relatie hadden.

 

 

Corrie zette ook haar vraagtekens bij onze geschiedenis. De tweede wereldoorlog was de schuld van de joden. Alles wat op televisie was zoals bijvoorbeeld de oorlog in Palestina dat werd erger gemaakt dat het was, uiteindelijk was het de joden hun eigen schuld. Vreemd dus Corrie beweerde (of eigenlijk Abdul) dat onze scholen allemaal de verkeerde geschiedenis leerden. Alle boeken zijn fout... Ik vraag me af welke geschiedenisboeken moslims hebben.


 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0