#10 Onzichtbaar leven

 

Stalken #2

 

Het stalken ging de eerste weken door. Abdul belde in het begin heel veel naar ons huis, wij mochten in die tijd de telefoon alleen opnemen als er een bekend Nederlands nummer stond anders niet. Als de telefoon ging riep er 3 man ''eerst kieken en dan pas opniemen''. Toen hij stopte met bellen begon hij te bellen naar de Boni, daar werkte Corrie namelijk als bijbaan. Mijn ouders waren hierdoor verplicht de boni in te lichten wat er aan de hand was. Ook zijn er bloemen gestuurd naar de Boni voor Corrie van hem.

 

 

Hij heeft ook nog een tijd mailtjes gestuurd naar Corrie haar e-mailadres, al hadden wij dit wachtwoord al lang aangepast. In die mailtjes smeekt hij Corrie contact op te nemen en stuurt hij ook zijn telefoonnummer voor het geval ze het niet meer wist. Hij zegt ook dat dit waarschijnlijk een beproeving van Allah is dus ze moeten vol blijven houden en bidden (Allah houd van de geduldige). Ook stuurde hij heel veel teksten uit de koran in het Nederlands!, waarin staat dat Allah goed is en ze moeten wachten. Dat die teksten Nederlands zijn is op zich vreemd, de rest van de mail is namelijk in het Engels. In die mailtjes noemt hij haar ook mijn prinses, vrouw en lieverd, om dit terug te lezen is erg confronterend. Ook zijn Twitteromschrijving, nu weet je wat het betekend.... Hij eindigde zijn mail met Your Husband Abdul.

 

In die mailtjes stond ook 'If not Corrie read this email, Just I want to say Hi to you... its not finish yet.'

 

Leven uitwissen

 

Rond deze tijd begon Corrie met zichzelf uit ons leven te wissen. Vriendschappen had ze al verbroken en ook familie hield ze op afstand. Zichzelf uitwissen deed ze door op de computers foto's te verwijderen waar zij opstond. vooral van de laatste jaren dat ze thuis woonde hebben we heel weinig foto's. Ze wilde ook niet meer op de foto, ik kan me de familiefoto met kerst nog herinneren drama....  Ook gooide ze heel veel spullen weg, volgens mij hebben we nog maar 1 doosje met persoonlijke spullen van Corrie. Tekeningen, schriften, kaarten werkjes van school alles gooide ze weg.

 

 

Ik sliep tot die tijd altijd met Corrie op de zolder, zolang ik mij kan herinneren delen wij een kamer. Omdat het vertrouwen weg was moest Corrie naar de eerst verdieping en sliep ze op een stapelbed met mijn jongste broertje. Mijn jongste zusje Theressa kwam toen bij mij te slapen. Toen ze van kamer wisselde hoefde ze eigenlijk alleen haar doosje met privé spullen mee te nemen. Verder had ze niet veel, ze had toen al heel veel weggegooid. Corrie maakte zichzelf onzichtbaar, voor de buitenwereld maar ook voor ons.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0