#1 Achtergrond informatie en reis naar Koeweit

 

Ik woon dus nog thuis bij mijn lieve vader(Maarten) en moeder (Tineke) (zij lezen ook mijn blogs...), en mijn broertjes en zusjes. 
Corrie 19 jaar, Jelle 18 jaar, Cornelis 15 jaar, Theressa 13 jaar, Barend 10 jaar. Mijn zusje Corrie woont momenteel niet meer thuis.

 

Mijn vader heeft samen met mijn broertje duiven, het wisselt nog wel eens welk broertje of zusje, op dit moment is het Cornelis. Even in het kort duivensport houd in dat de duiven getraind worden om lange afstanden te vliegen. Dus ze worden losgelaten in bijv. Frankrijk en dan moeten ze terugvliegen naar huis, bij binnenkomst in het hok worden ze geklokt. Een duif wordt eerste, op basis van snelheid en afstand. Mijn vader is heel gedisciplineerd in het uitoefenen van deze hobby waardoor hij over het algemeen goed vliegt. Dit blijft in de duivenwereld niet onopgemerkt, waardoor hij in het binnen- en buitenland wel eens duiven verkoopt. Corrie is in 2011 benoemd tot ‘Beste jeugdliefhebster van Nederland

 

In 2011 kreeg mijn vader een telefoontje uit Koeweit van Abdul die duiven wilde kopen. Iets wat dus wel vaker gebeurt, maar dit keer bleef het contact. Dan regelde Abdul een verkoop voor mijn vader, een andere keer haalde mijn vader een paar duiven op voor Abdul. Zolang mijn vader hem kende, nodigde hij hem al uit om naar Koeweit te komen en een kijkje te nemen bij zijn duiven. Eerst stonden hij er een beetje lacherig tegenover. Toch liet het idee mijn ouders niet los en na de verkoop van een paar duiven hakte hij de knoop door. Hij dacht ‘zo’n kans krijg je nooit meer.Tickets werden geboekt en samen met Corrie zijn mijn ouders van 2 t/m 11  januari 2013 zijn mijn ouders in Koeweit geweest

 

Mijn ouders hebben een hele fijne tijd gehad in Koeweit om mijn vader te citeren ''In 1 woord GEWELDIG!!! Wat een ervaring.'' Volledig reisverslag staat op www.maartenhakvoort.nl  archief 2013 en dan onderaan.

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0